Kako da izliječite sebe (ili bilo kog drugoga) i otkrijete Zdravlje, Dobrobit i Sreću


Ovdje su navedena dva dokazana načina ho’oponoponoa kako da se izliječite (ili bilo koga drugog) od bilo čega što uočite. Upamtite da je to što uočite u drugome takođe i u vama, tako da je cijelo liječenje u stvari samo-liječenje. Niko drugi sem vas ne treba da radi ovaj proces. Cijeli svijet je u vašim rukama.
         
Najprije, ovo je molitva koju je Mornah govorila kako bi pomogla da se izliječe stotine ako ne i hiljade ljudi. Jednostavna je ali moćna:

          Božanski stvoritelju, oče, majko, sine kao jedan ... ako sam ja, moja porodica, moji rođaci, i preci uvrijedili tebe, tvoju porodicu, tvoje rođake i pretke u mislima, riječima, djelima, i aktivnostima od kada smo stvoreni do danas, molimo te za oproštaj..... dopusti da ovo očisti, pročisti, oslobodi, odsiječe sva negativna sječanja, blokove, energije, i vibracije, i preobrazi ove neželjene energije u čistu svjetlost... i to je učinjeno.

Drugo, način na koji Dr. Hew Len voli da liječi je da prvo kaže „Žao mi je.“ i „Molim te oprosti mi.“ Ovo govorite kako bi ste priznali da nešto – bez vašeg znanja o čemu se radi – je dospjelo u vaše sistem tijelo/um. Vi nemate pojma kako je to dospjelo tu. Ni ne treba da znate. Ako ste predebeli, jednostavno ste zakačili program koji vas je učinio takvim. Govoreći „Žao mi je.“, vi govorite Božanstvu da želite oproštaj unutar sebe za sve što vam je donešeno. Vi ne molite Božanstvo da vam oprosti; vi molite Božanstvo da vam pomogne da oprostite sebi.

Poslije toga, kažete „Hvala ti“ i „Volim te“. Kada kažete „Hvala ti.“ vi izražavate zahvalnost. Vi pokazujete svoju vjeru da će se problem rastvoriti za najveću dobrobit svih koje dotiče. Riječi „Volim te“ preobražavaju energiju koja je zarobljena kako bi mogla da teče. One vas ponovo povezuju sa Božanstvom. S obzirom da je nulto stanje stanje čiste ljubavi i ima nulte granice, vi počinjete da dolazite u to stanje izražavanjem ljubavi.

Sledeće što će se desiti zavisi od Božanstva. Možete biti inspirisani da preduzmete akciju neke vrste. Ma o čemu da se radi, uradite tako. Ukoliko niste sigurni kao treba da postupite, upotrijebite isti metod iscjeljivanja na vašu zbunjenost. Kada ste čistiji, znaćete kako da postupite.

Ovo je pojednostavljena verzija modernizovanog ho’oponopono ključnog metoda iscjeljivanja. ,

(iz knjige "Bez granica" ili "Nulte granice")