12. април 2012.

Zakon privlačenja - citati Abrahama HiksaKada brinete, vi koristite vašu maštu kako bi stvorili nešto što ne želite.
...
Ne možete stići tamo gde hoćete da budete tako što ćete se boriti protiv onoga što ne želite – to nikada, nikada ne funkcioniše.
...
Mnogi misle da uspeh znači dobiti sve što želim. A mi kažemo, to znači biti mrtav, a takva vrsta smrti ne postoji. Uspeh ne znači završiti nešto; ne biti kompletan. Uspeh znači još uvak sanjati i osećati se pozitivno u samom razvoju tog sna.
...
Kada ponudite vibraciju, sile Univerzuma zajedno rade kako bi vas zadovoljile. Vi zaista jeste centar Univerzuma.
...
Kada osećate da ste dovoljno vredni nečega, jednostavno rečeno, to znači da ste pronašli način da dopustite Energiji da dođe do vas, Energiji koja je prirodna. Deklaracija da ste dovoljno vredni nečega ili ne, je stvar koju ste sami izmislili i proglasili. Vi ste jedini koji sebe možete osuditi kao dovoljno vredne nečega ili ne. Vi ste jedini koji možete voleti sebe do stanja dopuštanja, ili mrzeti sebe u stanju nedopuštanja. Ne postoji ništa što nije u redu sa vama, niti sa onima koji vas ne vole: već svi vi u ovom momentu praktikujete umetnost nedopuštanja, tj. umetnost otpora.
....
Ovo je uvek istinito: Ono što mislim, i ono kako se osećam, i šta manifestujem, uvek je vibraciono jednako. Ali tu postoji začkoljica: Ono što se manifestuje, ne manifestuje se istog momenta. Dakle, posedujete ceo taj blok vremena u kome ste nestrpljivi, nepostojani i činite odstupanje.
....
Pitanje koje treba da postavljamo sebi je sledeće: Koliko sam dnevno u vibracionoj harmoniji sa mojim željama, što znači, koliko vremena u toku mog dana sam zaista srećna, razdragana, uzbuđena, zadovoljna, zadivljena? A koliki je postotak vremena u mom danu kada sam iziritirana, frustrirana, i puna krivice? Ne morate postići punih 100%, čak ni 90%, niti 80%. Kada biste samo mogli postići oko 55% vremena u toku dana da se osećate bolje, u odnosu da se ne osećate dobro – imali biste značajnu promenu u onome što počinje da se odvija u vašem iskustvu.
...
Ako dopustite sebi da razmatrate svoju dominantnu misao, i da poboljšate sadržaj priče koju pričate sebi svaki dan svog života, apsolutno vam obećavamo da će vaš život postati ta, zauvek-dopunjujuća priča. Jer po moćnom Zakonu Privlačnosti – esencija onog što je slično se međusobno privlači – to jednostavno mora biti.
...
Ne možete imati srećan kraj, na nesrećnom putovanju.
....
Kada biste vi znali da je sve zista u redu, i da uvek ima srećan kraj, onda se ne bi osećali preplašeni u vezi svoje budućnosti. Sve je zaista sasvim u redu! Kada biste mogli verovati i osloniti se na to, onda bi, momentalno sve automatski i istog trenutka postalo u redu.
...
Mi želimo da vam pomognemo da povratite jasnoću u vezi vaše individualne moći. Svako je poseduje. Niko je nikada ne može oduzeti od vas. Niko vam nikada ne može učiniti ništa ‘loše’. Niko se ne može nametnuti u vaše iskustvo. Sve, bez i jednog jedinog izuzetka, dolazi u vaše iskustvo isključivo zato što ste ga pozvali. Da li vi razumete proces traženja? Kada nečemu poklonite svoju pažnju, i to postane vaša dominantna vibracija vezana za tu stvar – to je vaše traženje. Znači, namerno stvaranje nije da pogledate u svet i kažete: Ah, postoje dobre stvari koje želim da stvorim ili privučem u svoje iskustvo, a postoje i loše stvari koje ne želim da stvaram, niti da ih privučem u svoje iskustvo. Namerno stvaranje je više namerno dopuštanje. Namerno dopuštanje je više kao namerna vibracija.
...
Najbolje što možete učiniti je da budete uspešni u potpunosti, i da budete voljni da svakom ko pita objasnite kako ste uspeli, i šta je to što ste otkrili – a onda, samo se opustite i verujte da je zaista sve u redu.

Citati Abrahama Hiksa
preuzeto sa www.ratnicisvetlosti.com